Vimmerby Energi & Miljö AB

2020-02-25

Karaff överlämnad till Hultsfred

Nu har budkavlen gått vidare till Hultsfred kommun och överlämnandet skedde i måndags vid kommungränsen mellan Vimmerby och Hultsfred. Överlämnandet skedde mellan Niklas Gustafsson, vice ordförande miljö och bygg (Vimmerby/Hultsfred) och Johan Svensson, vice ordförande förbundsdirektionen ÖSK. Närvarande var också Vimmerby Energi & Miljös VA-chef Emma Jonsson och Jennie Karlsson, VA-ingenjör ÖSK. 

Vattentankar är en länsövergripande kampanj där syftet är att sätta fokus värdet av vatten inom alla områden där vatten är en förutsättning för ett fungerande samhälle, en hållbar miljö och ett gott liv för stora och små. Kampanjen kommer pågå i tolv veckor och länets alla kommuner har varsin vecka där de lyfter vattenfrågorna lite extra på olika sätt. Kampanjen förs vidare från kommun till kommun med en budkavle i form av en karaff designad av den ölänske  glaskonstnären Robert Oldergaard av återvunnet glas och varje kommun häller i en deciliter av sitt vatten i karaffen innan den förs vidare.

Under tiden Vimmerby har varit värd för kampanjen har vi bland annat valt att uppmärksamma hur vi kan hjälpas åt att spara vatten samt hur reningsverket gör för att minska sitt "vatten-footprint". Dessutom har labbet tagit vattenprover i våra vattendrag och förskolor har visat upp sitt arbete om vatten på Vimmerby bibliotek under hela kampanjperioden.