Lediga tjänster

Uppdaterad: 2020-02-26 14:12:07

Vimmerby Energi & Miljö AB ägs av Vimmerby Kommun. VEMAB levererar bekvämt och tryggt förnybar el- och värmeenergi till lokala kunder. Dessutom tar VEMAB hand om avlopp och avfall och levererar vårt viktigaste livsmedel – rent vatten. I dotterbolaget Vimmerby Energiförsäljning AB bedrivs elhandel. VEMAB har idag ca 50 anställda. VEMAB är kvalitets- och miljöcertifierat enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Vill du jobba i ett lokalt och personligt företag med hög miljöprofil? Vår vision är att ge våra kunder en enklare vardag och tillgodose dagens behov utan att äventyra morgondagens möjligheter. Detta sammanfattas i våra tre värdeord: närhet, bekvämlighet och hållbarhet


Kvalitets- och miljösamordnare

Vi söker nu en Kvalitets- och miljösamordnare.

 

Ditt nya jobb

I rollen ansvarar du för företagets ledningssystem för kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Vi är certifierade enligt ISO 9001 och 14001. Systematiskt förbättringsarbete och fokuserat målarbete är viktiga delar i detta arbete.

Utöver förbättringsarbetet deltar du i och driver olika projekt och ansvarar för utredningar. I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för rapportering och skrivelser till myndigheter samt leda och driva tillståndsärenden med exempelvis MKB och samråd enligt miljöbalken. Framtagning av kontrollprogram kan bli aktuellt och även samordning av företagets inköps- och säkerhetsarbete. I rollen ingår också att bevaka lagstiftning inom berörda områden och stötta verksamhetscheferna i den dagliga verksamheten. Kommunikation såväl internt som externt är av stor vikt.

Vi erbjuder dig ett varierande jobb där du kommer samarbeta med alla avdelningar inom företaget och ansvara för att driva kvalitets- miljö- och arbetsmiljöfrågorna framåt men i ett nära samarbete med verksamheternas chefer, ingenjörer och driftspersonal.

Profil

  • Högskoleutbildning med inriktning miljö och kvalitet eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig

  • Erfarenhet från arbete med ledningssystem är meriterande

  • B-körkort är önskvärt

Vi söker dig som jobbar bra med andra människor och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter samt påminner och följer upp. 

Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du tar ansvar, strukturerar och driver dina processer vidare. Du ser möjligheterna i förändringar och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är också noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Du är en kunskapsresurs för andra och underhåller kontinuerligt din specialistkunskap.

Anställningens omfattning

  • Anställningsform: Tillsvidare

  • Sysselsättningsgrad: 100%

  • Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2020-03-15

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Kontaktperson

Marie Arvidsson
Administrativ Chef
0492-76 93 23