Fakturan

Uppdaterad: 2023-11-10 13:52:25

Fakturan

Har du frågor om din faktura? Då är du välkommen att ta kontakt med vår kundtjänst. Du når oss på tel. 010-356 93 00.

Anstånd och avbetalning

Om du inte kan betala en faktura till förfallodagen, kan du få anstånd. Du har även möjlighet att få en avbetalningsplan vid större fakturor. Se vår policy för Anstånd o Avbetalning.

Faktureringsrutinen

Om du har en sammanlagd årskostnad på över 6 000 kr fakturerar vi dig varje månad. I annat fall varannan månad. Vi fakturerar rörliga avgifter i efterhand och fasta avgifter i förskott. Sophämtningsabonnemang för fritidsboende och slamtömning faktureras en gång per år.

Autogiro

Autogiro innebär att beloppet på fakturan automatiskt dras på ditt bankkonto på förfallodagen. Du får fakturan precis som vanligt - antingen på papper eller till din Internetbank (e-faktura). Medgivande om Autogiro lämnar du via din Internetbank. Du kan även ladda ner denna blankett och fyll i den och skicka till: Vimmerby Energi & Miljö AB, 598 81 VIMMERBY.

e-faktura

e-faktura handlar om distributionen av fakturan. Istället för att du får den på papper i ett kuvert så får du den elektroniskt till din Internetbank. Du slipper även att registrera OCR-numret, belopp och förfallodag manuellt. Anmälan om e-faktura gör du via din Internetbank. Eller så skickar du ett mail till vimmerby.energi@vemab.se med ditt kundnummer, personnummer och vilken bank du har. Då gör vi anmälan åt dig. Det går utmärkt att kombinera e-faktura med Autogiro. Mer information finns i Internetbanken.

Faktura via e-post

Vi kan skicka fakturan till en e-postadress istället för på papper i ett kuvert. Du ansvarar själv för att hålla e-postadressen uppdaterad. Ta kontakt med oss om du är intresserad. Påminnelser kan vi inte skicka via e-post.

Kivra

Om du är ansluten till Kivra och inte har e-faktura, får du automatiskt din faktura till din inbox i Kivra. Om du inte vill att din faktura ska hamna där måste du själv gå in och aktivt välja bort oss som leverantör, detta görs under inställningarna när du är inloggad i Kivra. 

Gör så här:

  1. Logga in på Kivra
  2. Tryck på inställningar i menyn
  3. Klicka på avsändare
  4. Välj kategori: Brev
  5. Leta fram Vimmerby Energi & Miljö AB
  6. Avmarkera digital post från avsändaren. När detta är gjort får du din faktura som tidigare.

Om du ångrar dig och vill ha dina fakturor i Kivra igen är det bara att ändra tillbaka inställningen.

Svefaktura

För företag som vill ha elektronisk faktura kan vi erbjuda Svefaktura. Om du är osäker på vad Svefaktura är kan du läsa om det genom att klicka här.