Vimmerby Energi & Miljö AB

2020-01-15

Vattentankar

Nu startar kampanjen #Vattentankar.

 

Kampanjen går under namnet Vattentankar där vi lyfter fram frågor och tankar om vatten, visar hur vi arbetar med att hantera vatten samt berättar om forskning och studier kring vatten.

– Är det något vi lärt oss i den här regionen så är det vattnets betydelse. Att säkra god tillgång till vatten är avgörande, inte bara för att klara ett grunduppdrag till våra invånare. Det handlar också om att säkra våra näringar i form av livsmedelsproduktion och besöksnäring. Det är mångt och mycket vår regions basnäringar, säger Johan Persson (S), Kommunstyrelsens ordförande i Kalmar och ordförande för Svenskt Vatten.

Varje enskild kommun i länet äger en vecka var i kampanjen då de styr över innehållet. Ägandeskapet överförs från kommun till kommun med en budkavle i form av en glasflaska som varje värdkommun fyller med en decilliter av sitt vatten innan flaskan förs vidare.

– Vecka 7 är det Vimmerby kommun som är värd för kampanjen. Vi kommer att försöka uppmärksamma vattenfrågan för stora och små medborgare , säger Emma Jonsson, vatten- och avloppschef på Vimmerby Energi & Miljö AB.

När kampanjen tillsammans med budkaveln gått hela länet runt och flaskan är full av vatten från länets alla kommuner, överlämnas denna till nationella vattenstämman som i år kommer att hållas i Kalmar.