Vimmerby Energi & Miljö AB

2017-08-14

Sophämtningen

2017-08-14

Fortfarande är många av våra kunder drabbade av försenad eller utebliven sophämtning. Vi beklagar detta. Vi har dagliga kontakter med vår entreprenör för att försöka få allt att fungera bättre. Nedan är några av de konkreta åtgärder som vidtagits under senare tid:

  • Entreprenören har anställt ytterligare personal.
  • Ytterligare en fyrfacksbil har införskaffats.
  • VEMAB har tillfälligt gett entreprenören tillåtelse att köra dygnet runt för att komma ikapp med missade hämtningar. Tillståndet att köra dygnet runt gäller under perioden 16 - 30 augusti.

Utöver punkterna ovan ska vi hjälpa entreprenören med ett digitalt kartunderlag för att minska risken för missade hämtningar. Arbetet pågår och allt beräknas vara på plats inom någon vecka.

Om facken för förpackningarna blir fulla så vill vi påminna om att återvinningsstationerna finns kvar. Du kan läsa om dessa här. Det är viktigt att du hör av dig om dina sopor inte blir hämtade. Ring oss redan dagen efter din ordinarie hämtningsdag. Om du inte har möjlighet att ringa, eller om det är svårt att komma fram, så kan du skicka ett mail till vimmerby.energi@vimmerby.se eller lämna ett meddelande här. Vi behöver veta vilken adress det gäller.