Vimmerby Energi & Miljö AB

2020-02-05

Luft och vattenspolning Gullringen

Inget vatten eller missfärgat vatten?

Pollex AB kommer under denna vecka börja att renspola vattenledningsnätet i Gullringen på uppdrag av Vimmerby Energi & Miljö. Spolningen gör att avlagringarna (järn, mangan) i röret slås bort. Vattnet kommer vara avstängt i olika områden olika tider. Berörda fastigheter ska ha fått lappar i brevlådan med information.

 

För att minska olägenheterna för våra kunder ställer Vimmerby Energi & Miljö AB ut ett Dricksvattensläp, Centrumgatan 4 vid Handlarn i Gullringen, där kan ni hämta dricksvatten i eget kärl. Du kan också fylla upp kärl hemma innan vattenspolningen för att ha i beredskap.

 

Servisledningar till fastigheter i området kan få missfärgat vatten i samband med spolningarna. Missfärgning kan även uppstå utanför det område där spolning pågår. Missfärgningen är inte farlig, men man ska inte dricka eller använda starkt missfärgat vatten till matlagning. Det är viktigt att man låter vattnet spola kraftigt i kallvattenkranen efter avslutat arbete för att få ut luft och missfärgning. Spola ej i toalettstolen förrän samtliga kranar är renspolade då detta kan leda till igensättning av filter och ventiler.

 

Tänk på att vara sparsamma med vattnet och inte glömma att stänga kranarna.

Vi ber om överseende med de olägenheter som renspolningen medför för er. Vi hoppas och tror att ni har förståelse för de åtgärder som utförs då vår målsättning är att ni ska få ett stabilt och bra vatten i era vattenkranar.