Vimmerby Energi & Miljö AB

2019-11-12

Angående strömavbrotten den 8/11 och 11/11

Den 8/11 kl. 16.18 och den 11/11 kl. 14.47 drabbades vi av en extern ”kortslutning” ifrån E.ONs regionnät.

Den 8/11 löste våra skydd i Tallholmens kraftvärmeverk ut. Det ledde till att vi hade problem att starta upp igen och temperaturen i fjärrvärmenätet i Vimmerby tätort sjönk. För våra kunder innebar det att leveransen av värme och varmvatten uteblev under eftermiddagen/kvällen.

Liknande problem drabbade även närvärmepannorna i Gullringen, Södra Vi, Storebro samt Frödinge. Där var vår jourhavande personal snabbt på plats och återställde vilket gjorde att det inte påverkade leveranserna ut till kund.

Den 11/11 var ”kortslutningen” någon större från regionnätet. Avbrottet gjorde att vårt inkommande skydd löste ut precis som det ska göra för att skydda er kunder. Den tid hela Vimmerby (cirka 4950 elnätskunder) var utan ström var den tid det tog för vår personal att ta sig till drabbade stationer och konstatera att inget var fel och vi kunde därmed slå i brytarna igen.

Vid kontakt med E.ON visste de inte vad det direkta felet var. De planerade att helikopterbesikta linjen som matar oss under måndagen. Om de hittar något återstår att se. Vidare information kommer vi publicera ut löpande.