IT- och säkerhetstekniker

Uppdaterad: 2024-03-15 15:26:51

IT- och säkerhetstekniker - Vimmerby Energi och Miljö AB

Nu finns möjligheten för dig som vill vara med och bidra till hållbar utveckling av el, värmeenergi, avlopp, avfall och vatten i Vimmerby. Har du bred erfarenhet som IT-tekniker och vill använda dina kunskaper på en familjär arbetsplats som dessutom bidrar till samhällsnytta? Då kan rollen som IT- och säkerhetstekniker till Vimmerby Energi & Miljö vara rätt utmaning för dig.

Vimmerby Energi & Miljö AB levererar bekvämt och tryggt förnybar el- och värmeenergi till lokala kunder. Vi tar hand om avloppet och avfallet och levererar vårt viktigaste livsmedel – rent vatten. Med produkter som är skonsamma mot miljön och stor tillgänglighet är vårt mål att Vimmerby Energi & Miljö AB ska vara det självklara valet för kunden.

Som IT- och säkerhetstekniker kommer du att ansvara för att upprätthålla en välmående och fungerande IT-miljö för Vimmerby Energi & Miljö tillsammans med dina kollegor på IT- och säkerhetsavdelningen. Här får du chansen att arbeta i en organisation där IT utgör en avgörande del för organisationens fortsatta arbete. Har du dessutom ett intresse för säkerhet ges du möjligheten att vidareutveckla dig inom området tillsammans med dina kollegor.

Hos Vimmerby Energi & Miljö erbjuds du en trygg och familjär arbetsgivare med möjligheten att arbeta remote till viss del tack vare Vimmerby Energi & Miljös hybridarbetspolicy. Tillsammans med 55 kollegor bidrar ni gemensamt till att avgörande funktioner i samhället fungerar och finns tillgängliga. Om du idag är bosatt på annan plats och önskar bosätta dig i Vimmerby så hjälper vi till med bostad, genom samarbete med lokala fastighetsägare.

Tjänsten är en heltidsanställning och utgår från Vimmerby Energi & Miljös huvudkontor i Vimmerby. Arbetstiden fördelas på företagets olika anläggningar och arbetet bedrivs huvudsakligen dagtid. Tjänsten är en tillsvidareanställning och 6 månaders provanställning tillämpas. Tjänsten omfattas av säkerhetsprövning med registerkontroll.

I den här rekryteringen samarbetar Vimmerby Energi & Miljö med Randstad Technologies. För mer information, vänligen kontakta rekryteringskonsult Haroula Karasimou via haroula.karasimou@randstad.se. Sista ansökningsdag är 14 april 2024.

Vänligen notera att din ansökan blir en offentlig handling i samband med att du skickar in din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant utbildning alternativt några års erfarenhet inom området
 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter med IT-frågor, IT-säkerhet och support
 • Goda erfarenheter av implementering av hård- och mjukvara 
 • Kunskaper inom nätverk, Windows server (Active Directory & GPO), Intune och/eller O365/Azure
 • Goda kunskaper inom dokumentation och processkapande
 • B-körkort 
 • Svenska och engelska flytande i tal och skrift

Meriterande:

 • Kunskaper i IOS/Android, Json och Sharepoint
 • Kunskaper inom backuphantering, VMware, Hyper-V och IT-forensik
 • Erfarenhet av projektledning

Som person tror vi att du har ett genuint intresse för problemlösning och IT-infrastruktur. Du har en vilja och förmåga att hjälpa andra i kombination med att du gärna anstränger dig för att leverera bra lösningar. Vi hoppas att du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående gentemot andra i ditt bemötande. Du jobbar bra tillsammans med och relaterar till andra på ett lyhört och samarbetsinriktat sätt. Vi tror att du har en förmåga att lyssna in och förstå andra samtidigt som du har lätt för att kommunicera och att vara tydlig i ditt budskap. Som person är du analytisk med en förmåga att analysera verksamheter ur ett helhetsperspektiv utifrån metoder, processer och krav på IT. Sist men inte minst tror vi att du är nyfiken med en vilja att lära dig nytt och ta till dig nya kunskaper.

För den här rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid personlighet.

Ansvarsområden

Som IT- och säkerhetstekniker får du arbeta med drift och underhåll av befintliga system och hårdvara i kombination med användarsupport. Du arbetar brett med IT-frågor; från operativ support, samordning av leverantörer gällande hårdvara till övervakning av servrar och infrastruktur. Du kommer att ha många olika kontaktytor internt och externt i rollen. Organisatoriskt tillhör du en administrativ avdelning bestående av kollegor inom ekonomi, IT, säkerhet och labb som stöttar hela organisationen. I den här rollen arbetar du nära dina kollegor inom IT- och säkerhetsavdelningen, som består av en Säkerhetsskyddschef och en IT- och säkerhetssamordnare.

Dina arbetsuppgifter:

 • Användarsupport/daglig support till användare
 • Drift och underhåll av befintliga system och hårdvara
 • Löpande samordning med leverantörer gällande löpande utbyte av datorpaket samt telefoni m.m
 • Övervakning av servrar och infrastruktur, felsökning och felavhjälpning
 • Systemförvaltning av IT-system 
 • Samordning av integrationer mellan IT-system 
 • Bidra till att ta fram och underhålla dokumentation och rutiner 
 • Medverka till ett aktivt säkerhetstänk och säkerhetsarbete inom ramen för NIS-direktivet 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson:

Haroula Karasimou
Recruitment Consultant
haroula.karasimou@randstad.se