Elingenjör

Uppdaterad: 2024-04-29 10:34:05

Elingenjör - Vimmerby Energi och Miljö AB

Vår vision är att ge våra kunder en bättre vardag och tillgodose dagens behov på ett hållbart sätt med ansvar för framtiden. Vill du jobba i ett lokalt och personligt företag med hög miljöprofil? Det är klart du vill! Då kanske du är vår nya elingenjör? Vimmerby Energi och Miljö söker en engagerad Elingenjör som brinner för att säkerställa pålitlig och hållbar eldistribution. I nära samarbete med vår Elnätschef och andra kollegor kommer du att vara en nyckel till att driva utvecklingen av vårt elnät framåt. Vi söker dig som vill vara med och utveckla din roll tillsammans med oss.

I denna rekrytering samarbetar Vimmerby Energi och Miljö med Randstad. Välkommen med din ansökan senast den 23 maj. Urval och intervjuer kommer att ske löpande, ansök därför så snart som möjligt. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Jenny Gillard jenny.gillard@randstad.se eller Ida Nilsson ida.nilsson@randstad.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erfarenhet

Medior

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning inom elkraft, elektroteknik eller motsvarande område eller kunskap utifrån motsvarande erfarenhet.
 • Erfarenhet och kunskap om energiförsörjning, mätteknik och elfördelningssystem.
 • Grundläggande kunskaper i projektledning.
 • Körkort
 • Förmåga att hantera och analysera data samt använda olika IT-verktyg och program.

Vi ser att du har god problemlösningsförmåga och är noggrann i ditt sätt att arbeta. Du har förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans i team. Vi tror att du har en stark vilja att utvecklas, och att du drivs av att få ta ett större ansvar. Om du har viljan så tror vi att vi kan erbjuda dig en spännande utveckling!

Ansvarsområden

 • Projektledning och Initiativ: Delta i och leda projekt för att uppgradera vår infrastruktur och anpassa oss till ny teknik och nya möjligheter inom eldistributionen.
 • Utveckling av Energimätsystem: Driv utvecklingen av energimätsystem och processer för effektiv mätarhantering. Bidra till planering och genomförande av inköp, underhåll och byte av mätare för värme, vatten och el för att säkerställa en smidig och effektiv avräkning.
 • Avräkningsprocess och Statistik: Stödja i avräkningsprocessen för elförbrukning och andra energiresurser samt säkerställa kostnadsuppföljning och statistikföring för gatubelysning och andra energiprojekt.
 • Datainsamling och Analys: Samla in och analysera data för att upprätta drift- och felstatistik för elnätet och använd denna information för att kontinuerligt förbättra vår verksamhet.
 • Besiktning och Dokumentation: Delta vid besiktning av elanläggningar hos abonnenter och i offentliga utrymmen samt upprätta interna drifttillstånd och annan dokumentation.
 • Säkerhet och Miljöskydd: Säkerställ att vi följer lagar, föreskrifter och riktlinjer för säkerhet, arbetsmiljö och miljöskydd i all vår verksamhet.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner:

Jenny Gillard
Rekryteringskonsult
jenny.gillard@randstad.se

Ida Nilsson
Rekryteringskonsult
ida.nilsson@randstad.se