Lediga tjänster

Uppdaterad: 2018-05-28 13:19:41

Projektledare avfall

Vi inför framtidens avfallshantering i Vimmerby, Hultsfred och Högsby kommuner. Under 2017 har våra villa- och fritidskunder fått möjlighet att sortera matavfall, förpackningar och tidningar hemma och vi hämtar det sorterade avfallet vid varje fastighet. Vi börjar nu planera för att införa samma service för flerfamiljshus och verksamheter.

Vimmerby Energi & Miljö AB (VEMAB) och Östra Smålands Kommunalteknikförbund (ÖSK) söker nu en projektledare för att arbeta med detta. Tjänsten kommer vara placerad inom VEMAB men kommer i praktiken delas mellan VEMAB och ÖSK.
Mer info om projektet finns på respektive hemsidor.

Vimmerby Energi & Miljö AB ägs av Vimmerby Kommun. VEMAB levererar bekvämt och tryggt förnybar el- och värmeenergi till lokala kunder. Dessutom tar VEMAB hand om avlopp och avfall och levererar vårt viktigaste livsmedel – rent vatten. I dotterbolaget Vimmerby Energiförsäljning AB bedrivs elhandel. VEMAB har idag  ca 50 anställda. VEMAB är kvalitets- och miljöcertifierat enligt ISO 9001 och ISO 14001. För mer information se: www.vemab.se.

Hultsfred och Högsby kommuner har samordnat den tekniska verksamheten i Östra Smålands Kommunalteknikförbund . ÖSK har sitt huvudsäte i Hultsfred. Förbundet har tre avdelningar: Fastighet, Gata/park och VA/renhållning. ÖSK omfattar idag ca 65 anställda i två kommuner. För mer information se: http://osk.hultsfred.se.

Arbetsuppgifter

Projektledaren kommer samordna, planera och leda projektet med att införa fastighetsnära insamling hos flerfamiljshus och verksamheter i alla tre kommuner tillsammans med respektive verksamhetsansvarig inom VEMAB och ÖSK. Projektledaren kommer vara ”ansiktet utåt” för projektet och kommer ha mycket kontakt med kunder, fastighetsägare, entreprenörer, verksamhetsutövare, myndigheter och andra förvaltningar inom kommunerna.

Projektledaren kommer också arbeta med andra praktiska frågor kring hämtningsförhållanden och registerhantering.

Kvalifikationer:

 • Stort intresse för miljö- och utvecklingsfrågor
 • Relevant högskoleutbildning inom miljö/teknik alt. likvärdig erfarenhet
 • Kunskap och erfarenhet av projektledning
 • Jobbar självständigt och strukturerat
 • Problemlösande, mål- och resultatinriktad
 • Hög förmåga att uttrycka sig i tal och skrift och bekväm med att informera och diskutera inför grupper på möten och evenemang
 • Förmåga att samarbeta och skapa goda relationer
 • Utåtriktad med stark servicekänsla
 • Erfarenhet från avfallsbranschen och/eller informationsområdet är meriterande
 • God datorvana
 • B-körkort
Stor vikt kommer läggas vid de personliga egenskaperna.

Anställningsvillkor

Anställningsformen är tillsvidareanställning. Heltid med månadslön. Provanställning tillämpas.
Tillträde: Omgående enligt överenskommelse.
Löpande urval tillämpas.
Välkommen med din ansökan senast 2018-06-14.
Ansökan skickas via e-post till: vimmerby.energi@vimmerby.se

Frågor kring tjänsten kan ställas till:

Daniel Johansson, Renhållningschef VEMAB
0492 – 76 95 79
daniel.johansson@vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.